Hoe gezond is jouw buik?

Je spijsvertering is de basis voor een goede gezondheid. Om je spijsvertering gezond te houden, is een gezonde leefstijl van belang. Vezelrijke voeding is daarin heel belangrijk. Groenten, fruit en andere plantaardige producten bevatten vezels. Via 'Hoe gezond is jouw buik' willen we mensen stimuleren om meer van deze producten te eten, en zo voldoende vezels binnen te krijgen.

Vezels zijn belangrijk voor een gezonde stoelgang en kunnen bijvoorbeeld verstopping of diarree voorkomen en verminderen. Daarnaast zorgen vezels voor een langdurig verzadigd gevoel. Ook kunnen vezels kunnen het risico op darmkanker verlagen. De vezelinname van Nederlanders blijft echter achter, zo blijkt uit de Voedselconsumptiepeiling. Daarom is de Maag Lever Darm Stichting www.hoegezondisjouwbuik.nl gestart. Een platform waarmee we mensen willen stimuleren meer groente, fruit en andere vezelrijke producten te eten.

Algemene informatie

Naam: Hoe gezond is jouw buik?
Organisatie: Maag Lever Darm Stichting
Doelgroep(en): Volwassenen
Contact: Marloes Smink-van de Wolfshaar
Email: marloeswolfshaar@mlds.nl
Telefoon: 0623179753
Website: http://www.hoegezondisjouwbuik.nl

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat nog niet op de lijst staat?

Geef het door!

Disclaimer
Wij trachten de informatie op deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Toch kan het zijn dat er een initiatief ontbreekt of er informatie mist. Indien u hier vragen over heeft, kunt u een e-mail sturen naar info@nagf.nl. Aanmelden van een nieuw intiatief kan via dit formulier.